Startershypotheek van Record Bank

Steeds meer mensen willen op jonge leeftijd een huis of ander vastgoed aankopen. In de huidige marktomstandigheden is dat vaak alles behalve eenvoudig. De vastgoedprijzen liggen erg hoog en er lijkt ook in de nabije toekomst alleen maar een verdere prijsstijging aan te komen. De startershypotheek van Record Bank wil jonge mensen toch helpen bij de aankoop van hun eerste vastgoed. Deze hypotheekvorm baseert zich dan ook niet uitsluitend op het huidig, maar ook op het toekomstig inkomen van de kredietnemer. Meer weten? Lees in dit artikel alles over de startershypotheek van Record Bank!

Voordelen startershypotheek van Record Bank

De startershypotheek van Record Bank is een speciale vorm van hypothecaire lening waarbij er vooral rekening wordt gehouden met de beperkingen waar jonge kredietnemers vaak mee te maken krijgen. Zij hebben bijvoorbeeld doorgaans niet de mogelijkheid om meteen een groot bedrag in te brengen waardoor de hoogte van het krediet sterk kan worden beperkt. Dat is natuurlijk een groot probleem, want de prijzen op de vastgoedmarkt liggen tegenwoordig erg hoog. Om starters toch de mogelijkheid te bieden om voldoende geld te kunnen lenen voor de aankoop van een eigen huis kan er rekening worden gehouden met eventuele toekomstperspectieven. Door hier rekening mee te houden kan de bank u toch een groter  bedrag lenen en kan ook het aflossen van de lening worden afgestemd op uw toekomstig loon. De startershypotheek is voor jonge mensen die een huis of ander vastgoed willen kopen dan ook ideaal.

Klein verschil in kostprijs

Veel kredietnemers die er voor kiezen om een startershypotheek af te sluiten denken dat ze er ook op vlak van kostprijs een goede zaak mee doen. Dat is niet het geval. Wanneer u de kostprijs van een gewone hypothecaire lening zou vergelijken met die van een startershypotheek zou u namelijk merken dat het prijskaartje nagenoeg identiek is. Een startershypotheek van Record Bank afsluiten moet u dan ook niet doen omwille van een eventuele lagere kostprijs, maar vooral omwille van het feit dat u eigenlijk meer geld kunt lenen voor uw huis dan in eerste instantie mogelijk leek.